Posted on

Kesan hebat produk House of Healin

Sumber: Harian Metro

Oleh Norhayati Nordin
yati@hmetro.com.my

KECANGGIHAN teknologi kini membolehkan pelbagai produk kesihatan dihasilkan untuk membantu merawat penyakit. Sama ada produk herba mahu hidupan laut, kajian dibuat untuk memastikan ia sesuai dan berkesan ke atas sesuatu penyakit yang dihidapi manusia.

Sehubungan itu, menerusi program kesihatan Aku Ingin Sihat yang ke udara di Astro Prima (Saluran 105), jam 6 petang ini dengan siaran ulangan setiap Jumaat (6 petang), penonton dapat menyaksikan dua kes penyakit yang dirawat menggunakan produk House of Healin.

Dalam kes minggu ini, diketengahkan kisah pesakit Syndrome Klippel Treaunay Webber, Nurul Misra Hasmili dari Kulim, Kedah. Gadis berusia 13 tahun itu, dikesan menghidap penyakit berkenaan sejak dilahirkan. Pun begitu, penggunaan produk Healin kembali menyinari hidupnya.

Pada awal kisahnya, pasangan Kalsom Bee dan Hasmili Othman tidak mampu meluahkan kata-kata apabila doktor mengesyorkan sebelah kaki bayi mereka dipotong kerana dianggap tidak boleh berfungsi. Namun selepas mencuba produk Healin, tiba-tiba ia mampu digerakkan kembali.

Nurul Misra, anak kedua dalam keluarganya menghidap penyakit Syndrome Klippel Treaunay Webber atau dikenali sebagai Parkes Webber Syndrome yang jarang berlaku. Ia sejenis penyakit disebabkan kecelaruan sistem saluran darah dan boleh dikesan sejak lahir lagi.

Ketika dilahirkan, bukan saja kaki sebelah kanan Nurul Misra kelihatan tidak normal, tetapi kelihatan berwarna agak gelap kemerahan. Malah, sebaik dilahirkan dia juga ditempatkan di wad Unit Rawatan Rapi (ICU) hospital.

Enggan kaki anaknya dipotong, percaturan dibuat Hasmili dengan membawa bayinya keluar daripada hospital. Atas saranan seorang kawan, dia mengambil inisiatif mencuba makanan kesihatan tambahan keluaran House of Healin yang mengandungi sebatian asid amino dikenali Gamodulin.

Gamodulin berupaya membantu meningkatkan pembaharuan sel-sel badan dan membantu meningkatkan sistem imunisasi ternyata memberikan keajaiban yang tidak disangka-sangka. Bagaikan tidak percaya, hanya baru menelan lapan jam produk itu, kaki Nurul Misra tiba-tiba boleh digerakkan.

Sejak dari hari itu, kaki kanan Nurul Misra berfungsi dan apabila usianya setahun satu bulan, dia boleh melangkah seperti bayi normal lain. Kini, Nurul Misra bukan saja boleh menggunakan kakinya untuk berjalan malah dia mampu menari lincah seperti remaja lain.

Bagi kes kedua pula, ia membabitkan seorang kanak-kanak berusia 2 tahun, Iman Khalish Khairul Anuar yang dikesan menghidap ekzema sejak umurnya dua bulan lagi. Ekzema yang dihidapinya meliputi muka serta tubuh dan sangat serius kerana bernanah dan berair andai digaru. Ia mendapat simpati siapa yang melihat bayi itu.

Puas berubat dengan pelbagai rawatan sama ada berjumpa pakar, termasuk Iman juga pernah ditahan di wad, masalah itu tidak pernah berakhir. Namun berkat usaha ibu bapanya selepas dua tahun berusaha, Iman akhirnya bertemu Zaniplus, produk House of Healin.

Selama tiga bulan menggunakan Zaniplus, kesihatan Iman menunjukkan peningkatan 50 peratus. Kudis ekzema dihidapinya sudah semakin menghilang dan kulit Iman nampak lebih sihat. Saksikan kisah lanjut Iman dalam program AIS yang dihoskan Dang Suria.